Взрив в ранчото на Джапоно! Съпругата му тежко ранена, още двама в критично състояние с 80% изгаряния

Трима души пострадаха и са в критично състояние с тежки изгаряния след експлозия на газ край Благоевград. Инцидентът стана малко след 14 часа в постройка, намираща се в полето край село Покровник. В мазето на ранчото двама работници полагали изолация с газова горелка, свързана към бутилка с газ. Получило се изтичане и концентрация на газ в помещението и при запалване на горелката искрата предизвикала взрив. В резултат на възпламеняването двамата работници, на 43 и 39 години, и 60-годишната стопанка на имота са получили тежки обгаряния. На мястото на инцидента е изпратен екип на пожарната и линейки на Спешен център. Тримата пострадали са приети в критично състояние в благоевградската болница, след което са транспортирани по спешност в Клиниката по изгаряния на „Пирогов“ с около 80% изгаряния.

На мястото на инцидента започна оглед от дежурна полицейска група, които проведоха разговори със стопанина на ранчото Кирил Джапоно. По време на инцидента той бил навън по работа, а съпругата му Василка е посрещнала майсторите.

Кирил и Василка са от кв. „Грамада“, но повечето време живеят в ранчото, разказаха техни съседи, които бяха  шокирани от нещастния инцидент. Кирил има багерче и друга строителна техника, с която си изкарвал доходите.

ИЛИАНА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *