Видни дупничани в акция за спасяване живота на бездомно куче, простреляно и захвърлено в реката

Неизвестен простреля с въздушна пушка бездомно куче и го хвърли в река Джерман в Дупница. Бившият служител с 40 години стаж в общинската болница Любомир Григоров, собственикът на мебелен магазин Стефан Николов и бившият футболист на ФК “Марек” Сашо Паргов организираха акция за спасяване живота на простреляното в главата куче.

Четириногото било забелязано от Григоров в лоното на река  Джерман в района на Наковия мост, в широкия център на Дупница, измършавяло и почти неподвижно.

За щастие кучето е оцеляло под грижите на Хрисула Григорова.

Ето разказа на Л. Григоров за случката: “Вечер се събираме в беседката в квартала, която е в близост до реката. Преди няколко дни, докато седяхме там, чух жално скимтене, идващо от реката. Аз и Стефан Николов огледахме коритото й и видяхме кучето да лежи под моста. Тъй като лоното на реката е дълбоко, организирахме акция по спасяването на кучето. Със стълба слязохме в реката, сложихме кучето в едно платнище и го изнесохме. Животното имаше сачма в черепа. В първия момент помислихме, че е кърлеж, но се оказа сачма, която беше престояла няколко дни в главата на кучето и раната беше инфектирана. Извадих сачмата и дадохме кучето на Хрисула Григорова, която се грижи за бездомни животни. Какви хора има? Те така може и човек да убият, без да им мигне окото. Кучето е улична превъзходна, но е красиво женско животно. Трябва да нямаш капка човещина, за да простреляш бездомно куче. Ако е пречило на някого, има приют, да се обадят там и да го приберат”, заключи Л. Григоров.

Преди около година той се пенсионира от общинската болница в Дупница, където е минал целият му стаж. Преди 40 години е назначен за шофьор на тогавашния шеф на болницата и се пенсионира като отговорник по транспорта в лечебното заведение.

Хрисула Григорова заяви, че кучето се чувства добре. След антибиотично лечение раната на главата му от сачмата е зараснала и вече се е отърсило от преживяния стрес.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *