Първо в struma.bg! Вижте изненадите в листата на ГЕРБ за Пиринско

След едно денонощие коментари покрай новината, че бившият областен управител на Благоевград Костадин Хаджигаев е потенциалният водач на листата на ГЕРБ в Пиринско, вчера интригата се разплете и от  пресцентъра на партията посочиха официално, че №1 за 1 МИР е министърът на транспорта Росен Желязков. С това на практика се потвърди  прогнозата на „Струма“ отпреди няколко седмици. Желязков бе номиниран за депутат от партийните структури в Благоевградска област, а зад кандидатурата му застана и областният лидер на ГЕРБ, евродепутатът Андрей Новаков.

Росен Желязков е юрист по образование. От 30 септември 2016 г. с решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция електронно управление, а от  2017 г. е  председател на Комисия за регулиране на съобщенията. През 2018 г. е избран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Изключително любопитна е подредбата на листата след водача. Втори е шефът на РУО в Благоевград Ивайло Златанов, който е и общински съветник, и председател на Комисията по образование, култура и вероизповедания. На трето, четвърто и пето място са настоящите депутати Георги Динев от Петрич, д-р Емил Тончев от Разлог и Александър Мацурев от Банско. На шесто място е председателят на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев. Седмото място е определено за коалиционния партньор СДС, което ще бъде заето от бившия син депутат –  юристът Борислв Миланов. На осмо място е директорът на ТД на НОИ – Благоевград Илиян Георгиев. На девето място е Никола Джингаров, ръководител на ГЕРБ в Гоце Делчев, а на десето – Денис Шингов от Гърмен. На последното 22 място е депутатът Стефан Апостолов от Симитли, който вчера навърши 33 години. За преминалия в Христовата възраст син на кмета на Симитли Апостол Апостолов последното място едва ли е проблем, тъй като той ще разчита на висок преференциален вот, както стана на предишните избори, когато преференциите го изстреляха в първа лига и стана депутат в настоящия парламент.

Любопитното е, че от гражданската квота като кандидати за народни представители са номинирани благоевградският адвокат Теодор Тошев, който беше юрисконсулт на ОбС – Благоевград по времето на кмета Атанас Камбитов, както и бизнесменът Димитър Урдев, бивш общински съветник от БЗНС „Ал. Стамболийски” в продължение на 3 мандата. Изненадващо е, че в депутатската листа не са дългогодишният народен представител Даниела Савеклиева и шефката на „ВиК” Росица Димитрова, която е председател на общинската организация на ГЕРБ в Благоевград .

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на ГЕРБ в 1 Многомандатен избирателен район:

1. Росен Желязков –  министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

2. Ивайло Златанов – Началник на Регионалното управление на образованието-Благоевград, общински съветник

3. Георги Динев- народен представител в 44-то Народно събрание

4. Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание

5. Александър Мацурев – народен представител в 44-то Народно събрание

6. Стоян Стоев – общински ръководител на ГЕРБ-Сандански

7. Борислав Миланов – адвокат

8. Илиан Георгиев – директор на ТП на НОИ – Благоевград

9. Никола Джингаров – общински ръководител на ГЕРБ – Гоце Делчев

10. Денис Шенгов – председател на Общински съвет – Гърмен

11. Николай Михайлов – IT специалист

12. Димитър Чолев – зам. директор на СУ „Антон Попов” – гр. Петрич

13. Теодор Тошев – адвокат

14. Димитър Урдев – инженер

15. Наташа Стоянова – инженер-агроном

16. Йордан Андонов – мениджър

17. Георги Матеев – педагог

18. Никол Янкова Тимева-Митрева – общински съветник в ОбС-Струмяни

19. Александър Петков – филолог

20. Николая  Илиева – архитект

21. Иванка Кехайова – адвокат

22. Стефан Апостолов – народен представител в 44-то Народно събрание

Д. Савеклиева
Р. Димитрова
Ив. Златанов

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

6 Коментара

 1. ИВАН

  Каква кметица от тази …!
  Коледа за нея скоро ще дойде .
  Хората са казали за такива като нея.
  От цървул обувка не става .
  Водоноске не СТАВАШ.

  Отговори
 2. Пурко

  Стефчо Симитлийски пак ще направи номер 22 и ще ги мине с 200! Тате е гоУем!

  Отговори
 3. Вук Надрвен

  Изключително слаба листа с неподходящи кандидати! Явно еврдУпетатът Новаков, който е приоданец от Пазарджишките села и даже го е срам да се регистрира адресно в Благоевград е голяма дупка на ГЕРБ. Освен, че е креатура на Камбата, който го дундурка и сложи без никакъв практически опит в Европарламента да лапа яки пачки, тоя един пирон не е забил сам в живота си, а определя места за много по-опитни и образовани от него хора?!? Предричам тотален провал в града както на ГЕРБ, така и на ренегатите на Цвък, който е крайно време да си прибере Дани гаджето.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *