Вижте какво да правите, ако искате бърз отговор на ваш въпрос

Ако желаете бързо да ви отговорят на зададен от вас въпрос, движeте ръцете и главата си – те ускоряват комуникацията, установиха германски учени, цитирани от в. “Дейли мейл”.

Когато хората общуват, репликите се разменят доста бързо, като те обикновено са разделени от интервал от 200 милисекунди.

Но германски учени от екипа на д-р Юдит Холер от института “Макс Планк” установиха, че отговорът на събеседника може допълнително да се ускори, ако се използва жестикулиране. Тези визуални сигнали служат за ранното предупреждаване на отсрещната страна, че репликата е приключила и отговорът на нея е по-бърз.

Жестовете с ръце и глава освен това ни помагат по-бързо да обработим или дори да предскажем съдържанието на информацията в репликата на събеседника. Поради тази причина жестовете са от голямо значение при общуването.

Учените провели тестове със седем групи по трима участника. При общуването им те били заснети с три камери с висока резолюция в продължение на 20 минути. Специалистите внимателно анализирали времевите параметри на въпросите и отговорите и се оказало че те се скъсявали при използване на жестове

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *