Вижте какво да ядете, за да сте красиви и здрави

Кой не иска да бъде красив, жизнерадостен, енергичен и в добро настроение. Е, не всеки знае каква е тайната за това, но оказа се, че всеки може да го постигне. При това много лесно.
Диетологът Тамила Арсениева разкри, че само с приема на няколко храни може да си гарантираме всичко това. Оказа се, че има продукти, които подобряват настроението ни като с магическа пръчица.
Според експерта списъкът с такива храни включва бразилски ядки, банани, стриди, леща и тъмен шоколад. Те допринасят за производството на хормони на щастието – серотонин, допамин и ендорфини.
Диетологът посъветва да се ядат три бразилски ядки дневно. Това ще компенсира липсата на селен в организма. Недостигът може да доведе до апатия, нервност и депресия.
Лещата нормализира нивата на кръвната захар, а стридите съдържат цинк, който има положителен ефект върху метаболизма и мозъчната функция. 
Лещата също така стимулира синтеза на аминокиселината тиразин и облекчава нервното напрежение.
„Яденето на 40 грама тъмен шоколад дневно в продължение на две седмици може да понижи нивата на стресовия хормон. Въпреки това, не прекалявайте със сладкишите и надвишавайте нормата. Това може да се окаже фатално за фигурата“, предупреждава диетоложката Тамила Арсениева.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *