Вижте какво прави жените и мъжете привлекателни

Привлекателността е повече от формата на тялото и черти на лицето. Оказва се, че е и в начина, по който човек се движи. Жените, които люлеят бедрата си докато ходят, увеличават привлекателността си с цели 50%, откри ново изследване по въпроса, пише obekti.bg, позовавайки се на Science Alert.

А мъжете, които ходят с увереност, видима в движението на раменете, увеличават привлекателността си с цели два пъти. При такава походка раменете леко се навеждат напред, като при потапяне, и се създава впечатление за плъзгащо се движение.

“Хората, които винаги се опитват да открият магическата формула на красотата, я търсят обикновено само във формата на тялото. Но ние открихме, че движението на тялото, отделно от неговата форма, е наистина ключово. Когато срещнем друг човек първото ни впечатление е от пола на другия”, обяснява д-р Кери Джонсън, водещата авторка на изследването.

“Формата на тялото и по-специално съотношението между талията и ханша отдаване е било свързано с идентификацията на половете и с представата за привлекателност. Но част от начина, по който правим такива заключения, е свързана с наблюдението, дали дадения човек има поведение, което се вписва в стандартите на неговата или нейната култура за красота и женственост или мъжественост. А ключова част от тази културни стандарти се изграждат от движението на човека, и досега това явно се е пренебрегвало.”

Резултатите от изследването са дошли след серия от пет отделни проучвания в които са участвали над 700 души, които са наблюдавали различни анимации, които са показвали хора, които се движат по различни начини.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *