Вижте какво съветва за грипа проф. Кантарджиев

Хубаво е човек да си купи двете противогрипни лекарства, които са скъпи, но ако се употребят в първите 24 часа на другия ден ще си здрав и няма да поразболееш семейството си. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести,  в ефира на БНТ по повод застудяването и предстоящия грип, предаде новини.бг.

У нас 2,4% от хората слагат ваксини. В САЩ 80% от сетрите и 60% от лекарите са имунизирани. В България много малък процент от лекарите са имунизирани, не сме за пример, вметна още той.

По думите му силно се е надявал това лято, блягодарение на мерките, морбилито да изчезне.”Последната седмица има три болни деца под 1 година. Майки, пазете си децата! Не ги водете насам – натам”, призова той.” Учебната година ще е изпитание и ще видим дали сме се преборили с морбилито. Западнонилска треска ще е изпитание за България. Имаме доказани 5 случая на заболяването у нас, но топлото време продължава, както и ухапването от комари”, обясни професорът.

Той заяви, че очаква заболяване от антракс по животните. “Ако животно се разболее – викайте ветеринар, а не го колете и правете на сурови наденици”, каза още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *