Топ теми

Вижте как се размества парламентът! Две депутатки и един депутат остават без заплата

Тримата министри, чиито оставки бяха одобрени вчера на Коалиционния съвет на управляващите, се връщат в парламента.

И тримата министри са депутати – Московски водеше листа в Плевен, Нанков в Ловеч, а Радев е в 24-и избирателен район в София.

Регионалният министър Николай Нанков, вътрешният Валентин Радев и транспортният Ивайло Московски, ще седнат на парламентраните банки.

При този сценарий Народното събрание ще трябва да напуснат тримата депутати, които са влезли от листите в Плевен, Ловеч и 24 МИР София.

Това са – Ралица Добрева, която ще бъде изместена от Ивайло Московски, Калин Димитров Василев, който ще отстъпи място на Нанков и Йорданка Фикирлийска, която ще отстъпи мястото на Валентин Радев.

          

Ралица Добрева             Йорданка Фикирлийска      Калин Василев

В същото време в парламента ще влезе нов депутат на мястото на обявената за бъдещ министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, избрана за депутат от Враца, пише Флагман. Тя сега е депутат, член на регионалната комисия. От Враца ГЕРБ има двама депутати, на мястото на Аврамова се очаква да влезе третият в листата – а именно инженер Найден Найденов.

Двамата други министри – Александър Манолев, който сега е зам.-министър на икономиката и Младен Маринов, който сега е главен секретар на МВР, няма да повлияят на разместването на парламента, но пък на тяхно място ще дойдат нов зам.-министър и нов главен секретар на МВР. Засега имена за техните постове не са обявени официално.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *