Вижте как Том и Джери се сдобиха с имената си

Прочутите анимационни герои Том и Джери дебютират на малкия екран на днешна дата през 1940 г. По този повод британският в. “Дейли експрес” публикува няколко любопитни факта:

1. При първата си поява рисуваните персонажи се наричат Джаспър и Джинкс.

2. Имената Том и Джери са предложени от аниматора Джон Кар, който печели вътрешен конкурс сред служителите на студио “Метро Голдуин Майър”, което продуцира поредицата.

3. Създателите на Том и Джери – аниматорите Уилям Хана и Джоузеф Барбера, по-късно основават собствено студио, на което телезрителите дължат любими поредици като “Семейство Флинтстоун”, “Скуби-Ду”, “Мечето Йоги”, “Топ Кет”, “Смърфовете”.

4. Говори се, че въпреки че Барбера е намирал за добра основната идея за котка, преследваща мишка, Хана се е оплаквал, че тя не е особено оригинална.

5. Оригиналната поредица, продуцирана от “Метро Голдуин Майър” в периода 1940-1958 г., включва 114 кратки анимационни филма. Поредицата печели седем награди “Оскар”. Единствената друга анимационна поредица със същия брой отличия е “Глупави симфонии” на “Уолт Дисни”.

6. Централните персонажи в британската ситуационна комедия “The Good Life” на Би Би Си, излъчвана между 1975 и 1978 г., се казват Том (Гуд) и Джери (Ледбетър). 7. Том и Джери се наричат и героите на Пиърс Иган от “Живот в Лондон” (1821). Заради тях по онова време “Да се правиш на Том и Джери” означава склонност към буйно поведение.

8. През 1972 г. в Шарджа – град и емирство в ОАЕ, е издадена серия пощенски марки с ликовете на анимационните Том и Джери.дарик

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *