Вижте кой е „най-почерпения” шофьор за 2017 г. в Югозапада!

Гранични полицаи задържаха „най-почерпения” шофьор в Кюстендилско за 2017 година. Черната класация оглави 42- годишният работник в дърводобивна фирма Васил Спасов от близкото до града село Мирово. Той седнал зад волана с 3.48 промила алкохол в кръвта, показал дрегерът на пътните полицаи.

„Пих само една бира, ама не съм ял”, оправдал се пред полицейския патрул почерпеният шофьор. Спасов бил спрян за проверка на пътя за ГКПП – Гюешево около 21.20 ч. в сряда, докато управлявал личния си автомобил „Субару”, казаха от прокуратурата в Кюстендил.

„Проверката бе рутинна, тъй като село Мирово е гранична зона”, казаха граничните полицаи, които след като надушили алкохолните изпарения, носещи се от шофьора, веднага повикали на мястото на инцидента пътни полицаи.

„Едва намери дръжката на вратата, а при опита да се изправи падна от колата”, разказаха граничарите, присъствали на проверката. За да докаже, че не е пил много, Васил Спасов се опитал да ходи по осевата линия, но още на втората крачка се наложило да го сложат да седне, разказаха още граничните патрули.

Спасов категорично отказал да се подложи на кръвно изследване. Според новия закон освен отнемане на книжката колата на Спасов ще остане „на трупчета” през следващите година и половина, припомниха още пътните полицаи от Кюстендил.

ЖАНА ХРИСТОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *