Вижте колко пари прибра Григор, за да играе в България

Григор Димитров е шампион в София! Тенисистът сбъдна мечтата си, а и тази на хиляди почитатели, след като триумфира на турнира в „Арена Армеец”. Всяко хубаво нещо обаче струва пари. И то много пари. Според информациите българската тенис звезда е получил около 500 хиляди лева, за да пристигне в София.

Още по време на преговорите са били уточнени финансовите параметри за евентуалното му участие на родна земя. Феновете не бива да се заблуждават от развяващия се патриотизъм, високопарни слова и целуване на корта след спечеления трофей. Както всеки спортист от сериозен ранг, така и Григор Димитров си има цена. Който я плати, получава услугите му, пише блиц.

За титлата от турнира София Оупън Димитров заработи точно 85 945 евро от общия награден фонд, който беше около 500 хиляди евро. Извън въпросната сума обаче българският тенисист е получил допълнителен бонус, за да склони да играе пред българските фенове. Според непотвърдена информация става въпрос за малко над 150 хиляди евро. Което прави обща сума приблизително от 250 хил. евро или половин милион лева.

Част от парите за надпреварата бяха отпуснати от министерството на спорта – 500 хиляди лева. Останалата, по-голяма сума, бе осигурена от основния спонсор, чието име носеше и самият турнир. Турската строителна компания е на българския пазар от години и опитва да пробие с подобни мащабни прояви.

Припомняме, че миналата година Григор не участва в турнира заради поети други ангажименти, с което си навлече гнева на публиката. Тя обаче бързо забрави този факт и го понесе на ръце още от първия ден на престоя му в София. Самият тенисист отвърна с изключително поведение – не отказа среща, автограф, снимка или интервю на никого.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. TT

    Невероятна ганьовска злоба.А какво ли ще пишете като спечели АО и “прибере” 3 500 000 долара?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *