Вижте лошите навици, които вредят на връзката

Кой не се стреми към изграждането на здрава и хармонична връзка? Каквито и планове да имате, много добре знаете, че невинаги нещата вървят гладко. Винаги ще изникне нещо, за което двамата ще се скарат и няма да си говорят. Важното е как ще преминат през това препятствие. Мъжете и жените притежават някои вредни навици, които могат да вбесят половинките им и да донесат напрежение в отношенията. Понякога те дори не се усещат, че действията им вредят на връзката. Ако и двамата вземат мерки навреме, няма да се стигне до раздяла. Ето за какво да внимавате, за да не съсипете връзката си:

1. Вечната критика към другия
Най-често ние критикуваме доста самите себе си за това как сме постъпили в различни ситуации. Но имаме и способността да си мислим, че всички други си затварят очите за определени нередности и само ние ги виждаме. Честата критика може да промени някои неща в отношенията в положителна насока, но и да ги срине тотално. Не се вторачвайте твърде много в действията на другия. Ако искате да запазите хармонията, бъдете по-склонни да премълчавате за някои работи, които ви дразнят или просто не им обръщайте чак толкова внимание. В противен случай партньорът ви може да се засегне и почувства недооценен.

2. Критика към всички наоколо
Едно е да критикуваш себе си и половинката, друго е да бъдеш критичен към всички наоколо. Каквото и да си говорим, никой не обича такива хора. Както се казва: „На тях светът им е крив“. Ако усетите, че хората странят от вас или че сте стигнали момент, в който само се карате с обкръжението си, помислете за това каква е нагласата ви. Мислете по-положително и винаги преценявайте какви ще са последствията преди да изречете критика. Ако не се придържате към тези съвети, в един момент и на човека до вас ще му писне да бъдете „на нокти“ с всички.

3. Да бъдеш перфекционист
В началото на връзката всеки се стреми да покаже най-доброто от себе си. В желанието си да се хареса на другия, мъжът или жената „бяга“ от своята същност и се опитва да бъде някой друг. Например някои жени не могат да готвят, но за да изглеждат перфектни в очите на техния избраник, са готови да прекарат часове в кухнята. Така обаче не осъзнават, че губят ценно време, което могат да прекарат опознавайки го. Никой не е перфектен. По-добре да си признаете, че не сте си изгладили ризата или подредили стаята, отколкото да се оплитате в лъжи и безумни оправдания.

4. Настояване и заповеди
Хубаво е да уважавате мнението на другия, а не да се опитвате постоянно да налагате своето. Ако виждате, че гаджето ви е болно, но не иска да ходи на лекар, не размахвайте пръст и не настоявайте за преглед. В такъв момент човек не се нуждае от някого, който стои като родител, кара се и заповядва. Вместо това се опитайте да помогнете или убедите половинката, че е за нейно добро да получи лечение от специалист, а не да търси мнения в интернет, които понякога са доста объркващи.

5. Мнителност
Няма ли доверие между двама души, връзката им е обречена. Повишената мнителност вреди на отношенията. Ако постоянно проверявате с кого говори мъжът ви по телефона или ровите из месинджъра на жена си, само ще предизвикате скандал и дори може да се разделите. Трудно е да се живее, когато някой постоянно те дебне и има прекалено високи очаквания. Дори и в ума ви да се прокрадват съмнения за изневяра или лъжа, просто поговорете спокойно.

5. Прахосване на пари
Ако не можете да си правите сметката, то едва ли сте надежден партньор за сериозна връзка и семейство. Похарчвайки цялата си заплата за нещо непотребно и неналежащо, ще разгневите гаджето си. Не говорим за изненада за рожден ден, годишнина или друг хубав повод, а за системно прахосване на пари. От друга страна, прекаленото спестяване също пречи на връзката, ето защо намерете баланса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *