Вижте лукса, в които живеят задържаните при акцията в Кюстендил

МВР показа лукса, в който живеят задържаните при акцията в Кюстендил. 

В четвъртък сутринта под ръководството на Специализираната прокуратурата стартира операция по противодействие на организираната престъпност в града. В ромската махала на града са извършени арести на членове от клановете на Ропотамците и Гольовците. Те са разследвани като организирана престъпна група за рекет, лихварство, наркотици и побой. Според разследващите именно тези фамилии стоят зад последните престъпления, станали в Кюстендил и региона. 

На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който даде кратък брифинг.

„Към момента се провеждат действия по разследване, касаещо организирана престъпна група за лихварство, разпространение на наркотици и силови действия”, заяви той.

Задържани са 6 човека, за които има данни, че са криминално проявени. Издирват се още двама или трима. В четвъртък ще се реши кои да останат в ареста, какви мерки да им бъдат наложени и какви обвинения да получат, обясни още главният прокурор. Той припомни, че преди няколко месеца в града бяха нападнати и бити полицаи.

“Хората трябва да знаят, че освен права, имат и задължения. Те трябва да са еднакви за всички, независимо дали става дума за богати, бедни, българи или роми”, добави Гешев.

“Няма нищо лошо в това да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища. Вижте в какви къщи живеят, какви коли карат – стандар, който не могат да си позволят преобладаващата част от българските граждани. Част от работата ни е да не допускаме в страната да виждаме хора, които карат скъпи коли, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност – било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно, но не дават нищо за държавата си”, обясни главният прокурор, цитиран от NOVA.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *