Вижте няколко признака, че задържате вода и как да се справите с проблема

Водата е голяма и значима част от нашето тяло. Всяка част от нас съдържа солиден процент вода. Въпреки това, понякога нашето тяло може да поеме твърде много вода и това е вредно както за нашето здраве, така и за нашата красота.
Състоянието на тялото, когато съдържа твърде много вода, се нарича задържане. Ето няколко признака за задържане на вода и начини за справяне с това:

Подути глезени
Симптоми: Седите цял ден на бюрото си? Или може би вашата работа изисква да стоите на краката си за дълги смени? Също така не се движите особено много? Това може да доведе до подуване на краката и глезените. Може да почувствате болка и усещане за тежест. Тези симптоми ще бъдат още по-лоши, ако вашето облекло включва високи токчета.
Как да се справите с това: Няколко пъти на ден лягайте, с вдигнати крака. Правете си почивки и се разхождайте от време на време. Също така носете удобни обувки.

Подути и болезнени крака 
Симптоми: Вените на краката ви подути ли са? Цветът им променен ли е? Това може да са симптоми на венозни проблеми. По някаква причина вените ви не работят по начина, по който трябва, или може да имате кръвен съсирек.
Как да се справяте с това: Консултирайте се с Вашия лекар. Може да се наложи да започнете да приемате лекарства или дори да се подложите на операция. Спазвайте точно предписанията на лекаря и позволете на краката си да почиват достатьчно. Носенето на чифт висококачествени компресионни чорапи сьщо може да бъде полезно.

Задържане на вода в корема
Симптоми: Вашата менструация наближава? Използвате противозачатъчни, които съдържат хормони? Или сте на хормонална заместителна терапия? Всички тези неща могат да причинят подуване на корема.
Как да се справите с това: Ако подуването се дължи на предстоящата менструация, за няколко дни ще отшуми. Ако подуването се дължи на лекарства, трябва да се консултирате с лекар. Също така трябва да се консултирате с лекар, ако подуването е придружено от болка.

Подуто лице, особено около очите 
Симптоми: От какво се състои вечерята ви? Ядете ли много сол, бърза храна? Ако е така, нищо чудно, че се събуждате с подуто лице.
Как да се справяте с това: Това състояние изчезва естествено след известно време. За да го избегнете, намалете количеството сол и консерванти в менюто си.

Внимание! Подуване + умора
Симптоми: Лесно ли се изморявате? Оставате ли без дъх и имате ли забързан пулс? Ако тези симптоми се появят без ясна причина, консултирайте се с вашия лекар. Те, комбинирани с подути крака и корем, може да са сигнал, че имате сърдечни проблеми.
Как да се справяте с това: Консултирайте се с Вашия лекар и следвайте инструкциите, които получите. Проверявайте редовно здравето си и намалете количеството сол в менюто си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *