Вижте признаците, че скоро ще скъсате

Механизмите, по които връзките се провалят, са най-различни. Има обаче някои общовалидни признаци, че скоро ще скъсате. По тях можете да познаете до какъв етап са стигнали отношенията ви и дали изобщо е възможно да ги спасите. Понякога прекрачването на границата става неусетно, а потъването в емоционалното отдалечаване прави спасяването на връзката още по-невъзможно, дори излишно. Кои са признаците, че сте напът да скъсате?

Напускате спора или конфликта
Понякога нежеланието за решаване на проблемите и конфликтите е по-лошо от караниците и скандалите. Не хора, които се карат се разделят, а хора, които са изгубили желание да спорят и да търсят решенията.

Единият от вас играе жертвата
Играта на жертва е механизъм за контрол. Когато нямате с какво да спечелите вниманието на партньора си, вие се опитвате да го управлявате и контролирате, вменявайки му чувство на вина. Тази вина ще се нагнетява, докато единият от двамата не издържи и си тръгне.

Започнали сте да разчитате на други хора
Един от белезите, че скоро ще скъсате и че връзката ви е изчерпана е, когато единият от вас или и двамата сте започнали да не търсите помощта и мнението на другия, а предпочитате да се обърнете към друг, външен човек. Това е сериозен признак на разрив между вас.

Общувате по-малко
Общуването, както вербалното, така и невербалното, са от първостепенно значение за връзката. Колкото по-малко комуникация има между вас, толкова по-далечни ставате като личности и като партньори във връзката.

Търсите истинска интимност на друго място
Тук се причислява не само изневярата, като начин да се почувствате харесвани и обичани отново, но и интимност в емоционален смисъл. Това означава да търсите друг човек, с когото да споделяте, с когото да се смеете, от когото да търсите съвет. Човек, различен от вашия партньор. Това е истински сериозен признак, че с връзката ви е свършено. Въпрос на време е тя да приключи.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *