Вижте първите 6 в депутатската листа на БСП в Пиринско

БСП в Благоевград ще атакува на 4 април избирателите с 22-членна листа. Тя бе подредена снощи на заседание на Областния съвет и предстои одобряването й от партийната централа в София.

Както съобщихме, за водач на БСП за Първи благоевградски многомандатен избирателен район лидерката на червените Корнелия Нинова наложи настоящия депутат от София проф. Георги Михайлов.

Престижното второ място получава адвокат Емил Колевичин, който е председател на БСП в Разлог от 2003 г. до момента, с прекъсване само на един мандат. През 2013 г. той имаше много високи шансове да оглави областната структура на БСП, но на финала тогава мястото бе спечелено от благоевградчанина Юлиян Гошев.

Трети в кандидатдепутатската листа е председателят на БСП в Сандански от миналата година Младен Тимчев. През 2019 г. той бе наложен от Националния съвет на БСП за кандидат-кмет на курортния град, което доведе до сериозно напрежение в местната червена структура, която имаше друго предложение. Тимчев е племенник на бившия кмет на Сандански Андон Тотев и бе зам. кмет в екипа му.

Четвъртото място в проектолистата е определено за коалиционен партньор, но то ще бъде попълнено директно на „Позитано“ 20. Коалиционни партньори ще има още на 12-о и 18-о място.

На пета позиция е сложен сегашният депутат от БСП – бившият заместник-кмет на Гоце Делчев Богдан Боцев. Младият икономист има силна подкрепа от страна на К. Нинова, изключително близък е с водача на листата проф. Михайлов, с когото в края на миналата година бяха заедно доброволци в гоцеделчевската болница, а областният лидер на БСП – съгражданинът му Валери Сарандев, му е нещатен сътрудник в местния парламент и го съветва по икономическите въпроси. В партийната биография на Боцев има един любопитен момент – на предишните парламентарни избори през 2017 г. той събра най-много преференции сред социалистите – 5238, и в цялата страна го би само Корнелия Нинова с 6996 преференции.

Първите 4-ма в листата са получили гласовете на по 26 от присъствалите на заседанието 29 делегати.

На 6-а позиция е общинският председател на БСП и заместник-кмет на Благоевград Любен Милев. Той е единственият кандидат-депутат от Благоевград, след като местната организация взе решение да прати само неговото име. За Милев снощи са гласували 24 партийни другари.

До редакционното приключване на броя Комисията по преброяването още не бе обобщила резултатите на останалите номинирани за депутатската листа, очакваше се това да стане около полунощ, защото имаше и хора, които гласуваха онлайн от чужбина – например Николай Дундалов даде своя глас от Лондон.

Реденето всъщност започна със скандал, след като общо 21 делегати от Петрич, Кресна, Симитли, Банско, Благоевград и Якоруда напуснаха областния съвет в знак на несъгласие с методиката, по която били определени 18-те кандидат-депутати от всички номинирани от областта близо 60 социалисти.

Обвиненията им за задкулисни игри от страна на областния лидер Валери Сарандев обаче бяха парирани от него с напомнянето, че всъщност в листата има представители на почти всички общини, изборите са префенциални и всеки, дори последният, може да се докаже, както го направи Богдан Боцев на миналите парламентарни избори и успя да влезе в НС, въпреки че беше на 5-о място в листата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

5 Коментара

 1. Hoqta za struma

  Toa pa toa skrii se we DPS e politicheski trup we manqk
  DpS e v istoriqta
  Struma e kenef dps e kenef grob e kenef BKP e kenef

  Hui za struma

  Отговор
 2. Тоталитарната БСП партия на Нинова

  Аман от парашутисти в тая ТОТАЛИТАРНА партия БСП – Нинова.
  Както каза пича кмета на Перник от БСП – скоро ще оттече заедно с “диктаторката” Нинова “седесарския период” в БСП.
  Тази интригантка и посредствена лидерка унищожи 100-летна партия, за й ходят всички по г2за.
  Навсякъде из страната само СКАНДАЛИ.

  Проамериканска лидерка.
  Ако беше за Русия, както се заблуждават пенсионерите на БСП, синът й щеше да учи в Москва, а не в Ню Йорк.

  Гласувайте за ДПС, които ще връщат държавността и за Партията на Николай Малинов – Възраждане на Отечеството!

  Отговор
 3. Татяна

  Браво ! Чудесна листа ! Силни имена и професионалсити ! С кеф да гласуваш за тях, а не за някакви ченгета и ПКП.

  Отговор
 4. Копринко Червенков

  Хвани единия и удряй другите! И какъв е този надут пуяк, пишман “професор”, курдисан начело като въшка на чело?

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *