HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вижте само кой държи трафика на кокаин в България!

Нигерийски престъпни организации държат трафика на кокаин, минаващ през България.

Това заяви пред БНР Стефан Бакалов от Агенция “Митници”, като посочи, че за последната година на “Летище София” са заловени 5 килограма кокаин при четири различни случая.

По думите му, в последно време има зачестили опити на български граждани да пренасят кокаин през летища на съседни на България държави.

“Потреблението на кокаин в България не е от най-високите на фона на това, което се случва в останалите държави от Европейския съюз, дори и в Турция”, допълни Бакалов.

Според митничари случаите на опити за трафик на кокаин на “Летище София” подсказват, че зад тях стои една и съща организация, контролирана от нигерийци:

“Тук става въпрос за международен трафик, за доста голяма организация. Общо взето, трафикът на кокаин, който е свързан с международни картели в България, се върти от нигерийски граждани”, обясни Стефан Бакалов и допълни, че в Агенция “Митници” засичат и опити за внос на нови за пазара ни видове синтетична дрога от Китай.

“Това е наистина подбиване на пазара, дъмпинг на пазара, който правят наркотрафикантите. Това като тенденция може би ще продължава – да бълват на пазара все повече и по-богата гама от нови наркотични вещества”, каза още служителят на Агенция “Митници”.

Рискови са и полетите от Амстердам заради засечените случаи на опити за трафик на амфетамини.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *