Вижте 5 причини да не сте привлечени към партньора си

В една връзка партньорите преминават през много перипетии. Имат и хубави, и критични периоди – това е нормално. Но когато се усещаме повече като приятели или дори това усещане липсва и не сме привлечени сексуално един към друг, трябва да си зададем някои важни въпроси, защо ни се случва това. Да търсим причини и отговори. Ето някои възможни причини да не искате да правите секс с него/нея.

Не се грижите за себе си
Има моменти, в които задълженията ни отнемат голяма част от времето и „забравяме“ да се грижим добре за здравето и външния си вид. Това сякаш остава на заден план и ако някога сме полагали усилия, за да изглеждаме привлекателни за любимия човек, вече сме приели за даденост това, че той ни харесва такива, каквито сме. В резултат, външността ни е преминала през някои промени, които усещаме че се отразяват на нашето самочувствие. Харесваме се по-малко и ни е трудно да се отпуснем пред партньора си.

Вече не се отнасяте един към друг като романтични партньори
Интимността между двама души не е само в спалнята. Тя е в онези моменти, в които се гушкаме, целуваме, пожелавам е си хубав ден или вечер, искаме да си споделим кой какво е преживял. Интимността е в приготвянето на нещо вкусно и това другият да покаже, че е ценен за него жест, в малките изненади без повод и т. н. С времето е нормално да позабравим да бъдем интимни и романтични извън спалнята и ако не се „поправим“ това определено влияе на привличането помежду ни.

Изпитвате често недоволство към партньора си
Недоволството може да се дължи на минали конфликти за пари, изневяра, физическа близост, решения за родителство, домакинските задължения. Останат ли тези въпроси неразрешени във времето, дори и вие да не го изказвате, недоволството присъства постоянно в мислите ви. Липсата на открита комуникация и намиране на решение, което да удовлетворява и двете страни, ни кара да се отдалечим от половинката си.

Отегчени сте от връзката си
Има редица причини, които могат да ни накарат да се почувстваме по този начин спрямо отношенията и половинката ни. Лични проблеми, занимания, в които не се забавляваме заедно, липса на разнообразие, липса на внимание от страна на любимия човек, липса на желание да въведете някои приятни промени в спалнята. Липса на онези моменти, в които планирате заедно бъдещето, споделяте си какво иска другият.

Просто сте разбрали, че не сте съвместими
Може да отнеме известно време и да осъзнаете, че с партньора си вече не сте съвместими. Да се разминавате в секса, житейските ценности, да има непримирими различия, които пречат на това да развиете вашата връзка.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *