Викове „Дай парите“! Въоръжени ограбиха бензиностанция до Студена

Районна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Мартин С. и Веселин В. за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

На 30.03.2017 г. обвиняемите Мартин С. и Веселин В., които са добри приятели, обмислили начин за бързо осигуряване на парични средства. Те решили да извършат грабежи на бензиностанции до магистрала Струма в района на с. Студена. За реализиране на престъпната им цел Веселин осигурил на съучастника си притежавания от него газ-сигнален пистолет „EKOL Special 99“.

Двамата изчакали полунощ и с лекия автомобил на Веселин обиколили набелязаните от тях бензиностанции, за да ги огледат, след което се насочили към „Лукойл България“.

Веселин останал навън да чака в колата съучастника си, а Мартин сложил качулката на суичера, закрил долната част на лицето си с черна фланелка, взел пистолета и се насочил към бензиностанцията. Той изчакал касиерката да  остане сама, след което нахълтал вътре и насочил пистолета към служителката с виковете „Дай парите“. Жената силно се уплашила и веднага предала всички налични пари от касата – 72 лева.

Грабителят веднага напуснал бензиностанцията, но на уговореното място не открил приятеля си. Няколко дни по-късно двамата се срещнали, като оръжието било върнато на притежателя му, а впоследствие продадено.

Предстои Пернишкият районен съд да насрочи разглеждане на делото

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *