Виктор Николаев – имотен крал, шири се в три имота в топцентъра на София!

Виктор Николаев едва ли може да бъде морален стожер по темата “Апартаментгейт”, показа справка на ПИК в имотните му сделки. Той и жена му се ширят в цели 3 апартамента в идеалния център на София – на “Раковска” до европарламента, на “Паренсов” и на “Мальовица”. 

Водещият, който страстно громи политиците от ефира, че купували евтино, сам е оплетен в афера с декларирането на апартаменти на данъчна основа с цел спестяване на данъци.

Това категорично показват документите, с които редакцията ни се сдоби.

През 2014 г. Николаев купува без ипотека топимот в абсолютния център на София – на ул. “Г. С. Раковски”, на метри от представителството на европарламента в София, срещу едва 870 евро на квадратен метър. Говорим за аристократична, стара, тухлена, отлично поддържана кооперация.

Подобна цена е нереална за какъвто и да е имот на въпросното място, и то в солидна тухлена кооперация. Цените там през 2014 г. не падаха под 1300 евро на квадрат, категорични са водещи столични брокери пред ПИК.

“Нямаме сделка на по-ниска цена от 1300 евро, дори ако апартаментът е за изриване и основен ремонт. Високи цени държат и ателиетата на последните етажи, и даже мазетата”, коментираха експертите пред медията ни. 

Как тогава Виктор Николаев се е сдобил с имот на “Раковски” срещу 870 евро на квадрат? Или просто си е спестил декларирането на още по 500 евро на кв. м отгоре, за да спести плащането на данъци?

Общата квадратура, която е купил, е 54 квадрата и според официалните документи от Агенция по вписванията е платил 94 857 лв. вместо 151 хил. лв., колкото е пазарната цена по това време за въпросната топлокация – ул. “Г. С. Раковски” 163. 

Тузарското жилище на ул. “Раковски”

Всъщност “моралистът” от Нова телевизия е същински имотен крал. Освен споменатото жилище на “Раковски” притежава още един апартамент, закупен на негово име, както и трети – на името на жена му Людмила. И двата имота са на също толкова атрактивни топместа в центъра на София. 

На ген. “Паренсов” 27 в края на 2017 г. Николаев си взима апартамент от 70 кв. м за 246 хил. лв., като за половината сума тегли кредит, а останалата плаща от джоба си. Цели 130 хил. лв. явно е спестил по неведоми пътища само 3 години след като е платил в брой други близо 100 бона за имота на “Раковски”.

В същия район на пресечка на “Паренсов” – ул. “Мальовица”, жилище притежава и жената на Виктор Николаев. Именно там семейството живее в последните 5 години. То е от 105 кв. м и е купено от радиоводещата в БНР през 2003 г.

Жилището от 105 квадрата на ул. “Мальовица”, на метри от “Граф Игнатиев”, собственост на жена му

Апартаментът на Виктор на “Паренсов”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Игрохорец

    Ами плащат луди пари за заплати за никаква работа на т.нар. “журналисти”, ще купува, че и хоро ще играе!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *