Топ теми

ВиК – Благоевград с поредно престижно отличие на XI национален конкурс „Най-зелените компании в България 2021”

На официална церемония в София ръководният екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика“ – Воден сектор. В 11-ото издание на престижните „зелени“ награди бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности. За поредна година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България чрез последователната си политика за опазване на околната среда.

„Изключително съм щастлива от поредната заслужена награда за целия екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград – сподели след церемонията управителката на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитрова. – За поредна година спечелихме национален приз в категорията „Енергетика“ – Воден сектор, резултат от целенасочената ни политика за опазването на природата и водните ресурси, резултат от ежедневните и последователни действия за опазване на здравето на хората, здравето на нашите деца. Честита да ни е наградата! И нека ежедневните ни грижи, политики, дейности и събития, които организираме, за да опазваме околната среда, бъдат пример за всички български фирми, институции и граждани“, каза още инж. Росица Димитрова.

Това е още една значима „зелена“ награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област. Сред отличията до този момент са: I място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г, съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019 година, I място в категория „Енергетика, Воден сектор“ в X юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”. През изминалата 2020 година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград се реализира поредица от „зелени“ проекти – над 5500 абонати заявиха електронни фактури и реално се включиха в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура!“. Дружеството подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ чрез монтирането на метално сърце в подкрепа на кампании за закупуване на кувьози за лечебните заведения от цялата страна. Организираха се информационни кампании и много други дейности, насочени към опазването на околната среда в изпълнение на Дългосрочна стратегия на дружеството за екологична устойчивост. „Наградата „Най зелените компании в България2021” на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е престижна за всички нас – ръководство, работещите в дружеството и най-вече – нашите хиляди потребители, които се отзовават и приобщават към политиката на дружеството за опазване на околната среда”, добави още инж. Росица Димитрова.

ПЕТЪР ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *