ВиК – Благоевград с приз от конкурса „Най-зелените компании на България“

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград зае 1-во място в категория „Енергетика, воден сектор“ в 10-ото юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”. Конкурсът е национален, а целта е чрез него да бъдат отличени компаниите, които работят последователно за опазване на околната среда.

Благодарение на усилията на ръководството в лицето на инж. Росица Димитрова „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград прилага дългосрочна стратегия за екологична устойчивост и се стреми непрекъснато да допринася за опазване на природата.

Дружеството следва различни политики в тази посока. Сред тях са реализиране на „зелени“ проекти, предоставяне на възможност за отказ от хартиена фактура, респективно получаване на електронна такава, участие в кампании за събиране и предаване на пластмасови изделия за рециклиране, информационни кампании, насочени към хората и др.

Това е поредната награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област. Сред отличията до този момент са: 1-во място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г., съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и 2-о място в категория „Енергетика, воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и 2-о място в категория „Енергетика, воден сектор“ през 2019 година.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *