ВиК шефката Р. Димитрова най-желана за депутат от ГЕРБ в Благоевград, до 10 дни обявяват листата

Шефката на ВиК Росица Димитрова е получила най-много номинации за депутат в оглавяваната от нея общинска организация на ГЕРБ в Благоевград. С най-голям брой номинации на областно ниво от сегашните депутати е Александър Мацурев, който е получил широка подкрепа и извън родното Банско, научи „Струма” от свои източници, но официална информация няма.

Разбра се още, че от организацията на ГЕРБ в Сандански, която наброява 485 членове, с най-много номинации е премиерът Б. Борисов, следва областният председател на ПП ГЕРБ Андрей Новаков, след него е лидерът на ГЕРБ – Сандански Стоян Стоев.

Предпочитанията на членовете на ГЕРБ кой да ги представлява в следващия парламент са представени вчера от общинските ръководители на ГЕРБ на провелото се областно съвещание в Благоевград. Общинските протоколи ще бъдат изпратени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще решава как ще изглежда листата с кандидат-депутатите и кой ще бъде водачът, съобщи областният координатор, евродепутатът Андрей Новаков, който обаче се въздържа от повече коментар.

Както „Струма“ вече писа, номинации за депутатската листа получиха премиерът и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който е най-желаният кандидат, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, транспортният министър Росен Желязков, бившият МВР министър Младен Маринов, както и кметът на София Йорданка Фандъкова,  евродепутатът Андрей Новаков, настоящите народни представители от Пиринско Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Александър Мацурев, Георги Динев, Емил Тончев, областният управител Бисер Михайлов, директорите на НОИ, РУО, парк „Рила“, общински съветници и др. Право да издига кандидатури имаше всеки член на ГЕРБ, стига да е с платен членски внос, като предпочитанията бяха ограничени до 3, а самото подаване на номинациите ставаше лично и по електронната поща, но предложенията са постъпвали основно на хартиен носител в общинските партийни офиси.

Окончателното подреждане на листата на ГЕРБ се очаква да стане ясно до 10 дни.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *