Винен кебап с телешко месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. телешко месо
2 бр. лук
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. доматено пюре
сол
червен и черен пипер
2-3 дафинови листа
магданоз
ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържи още малко. Долива се виното, а след малко доматеното пюре. Подправя се със сол, дафинов лист, черен пипер. Месото се задушава докато сосът се редуцира на половина. В отделен съд се сварява ориз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *