Винен кебап

Необходими продукти:

един килограм и 200 грама месо от свинска плешка

една голяма глава лук

200 мл. качествено, червено вино

една чаена чаша смлени консервирани домати /задължително домашно приготвени/. Ако нямате може да ползвате и една супена лъжица доматено пюре, разтворено в малко вода.

100 мл. слънчогледово олио

една супена лъжица червен пипер

сол, черен пипер, сминдух, един дафинов лист

около литър и половина вода

една супена лъжица брашно

свеж магданоз за поръсване на готовия, винен кебап

една чаена чаша ориз / желателно е такъв, който не съдържа много нишесте / и около литър вода за сваряването му.

Начин на приготвяне:

  1. Сгорещете олиото в тенджера с дебело дъно. Може и тефлонова.
  2. Нарежете месото на малки късчета. Изсипете ги в сгорещеното олио. Пържете около 20 минути, като от време на време разбърквате.
  3. Прибавете ситно, нарязания лук. Пържете още около 10 минути.
  4. Изсипете виното и пържете още малко, за да може алкохола да излезе, но да остане аромата на виното.
  5. Прибавете смлените домати.
  6. Прибавете червения пипер и подправките. Посолете на вкус.
  7. Прибавете водата и варете до пълно омекване на месото.
  8. Накрая за сгъстяване на вкусния, винен кебап прибавете брашното разтворено в малко вода. Варете още около пет минути и отнемете ястието от котлона.
  9. Докато се готви гозбата измийте ориза и го сварете в подсолена вода.

Сервирайте готовия винен кебап, като към всяка порция прибавите и топка сварен ориз. За свежест поръсете с пресен магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *