Випуск 1971, дал най-много лекари в историята на ПГ „Хр. Ботев” в Дупница, се събра 50 г. след завършването

55 възпитаници на едно от най-елитните средни учебни заведения в Югозападна България – Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница, випуск 1971, честваха 50-годишен юбилей от  завършването. Директорът Геновева Ризова лично посрещна бившите възпитаници. Племенникът на една от най-авторитетните и любими учителки по физика за поколения възпитаници на гимназията Василка Начева – инж. Калчо Калчев, който е организатор на събитието, стана дарител на гимназията. В памет на неговата леля на патронния празник на училището 2 юни, ще дарява 1000 лева като награда за най- добре представилия се ученик в републиканските олимпиади по физика. На събитието той връчи по 350 лева на тримата ученици Михаела Стоилова, Моника Стефанова и Ивайло Кънчев.

Организаторът на събитието инж. Калчо Калчев сподели пред вестник“ Струма“: „Когато ние бяхме ученици, имаше много изявени личности, като учители, които не само ни учеха, но и ни възпитаха, дадоха ни път в живота и мироглед. На срещата присъстват всичките класове от випуска, които са осем на брой. Бяхме около 100 човека, за съжаление, около 20-30 не са вече между нас. Събрахме се 55 човека. Всички очакваха с нетърпение това събиране, защото 50 години от завършването никак не са малко. Равносметката от живота трябваше да се направи, да се видим кой какво е постигнал в живота, да си спомним тези времена, когато бяхме млади, буйни, когато очаквахме с нетърпение да навлезем в руслото на живота”, каза инж. Калчо Калчев.

„Имах щастието да бъда във випуска, който може да се похвали с най-много приети медици от цялата история на гимназията. Над 30 души от нашия випуск бяхме приети медицина и всички станаха успешни лекари”, сподели акушер-гинекологът д-р Методи Янков.

На срещата на випуска беше и дългогодишната медицинска сестра Росица Миланова, която пет години е работила в Института по диабет и ендокринология в гр. Триполи, Либия.

Д-р Славка Минасян беше дошла от САЩ на срещата. Тя живее в Америка от 1986 г. Присъстваха също рехабилитаторът Райна Димитрова, съдовият хирург доц. д-р Георги Георгиев, филологът Светла Гълъбова, Владимир Тевекелийски, бизнесменът Димитър Каракашев, Кънчо Аладжов, Кирил Велинов, Иван Лумбев, Йорданка Тодорова, Анастасия Пейчева… Съвипускниците с голямо вълнение и умиление си спомниха за хубавите ученически години и си пожелаха пак да се срещнат след 10 години.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *