Випуск 81 на бивша Солунска в Благоевград върна лентата на времето с мощен купон

С музика от 70-те години на миналия век се върнаха във времето на младежките лудории съучениците от випуск 81 на тогавашната Политехническа, днешна Национална хуманитарна /бивша Солунска/ гимназия в Благоевград. Организацията на сбирката на съучениците от всички 7 паралелки – 3 езикови и 4 реални, започнала 2 месеца по-рано.

Традиционно отговорността да подбере и изготви плейлиста с любимите песни от ученическите години била възложена на диригента на Биг Бенд Благоевград Боби Янев от някогашния ХІ „б“.

„Подбрах да има от всичко, което слушахме тогава: „Пърпъл”, „Рейнбоу”, „Ю Ту”, „Бони М”, „Иръпшън”,  не пропуснах и любимите ни български групи „Сигнал”, „Щурците”, „Тангра”, „Диана Експрес” и Васко Найденов“, изброява известният музикант.

62-ма „абитуриенти“ се събрали от цялата страна и чужбина на срещата, за която Изабела от „г“ клас специално долетяла от Франция, а Емилия от „ж“ клас – от Испания.

„Първите 30-ина минути винаги минават в прегръдки и целувки, с много усмивки, а „а“ клас, които са най-задружни, на всяко честване се събират в най-пълен състав“, разказа Б. Янев.

И пак по утвърдена от години традиция, с есе в хумористичен стил открил сбирката Валери Георгиев, филолог по образование, шеф на административния отдел в ОД на МВР, когото приятелите от училище наричат Вальо Таланта заради изключителните му дарби в много сфери. Той гордо отбелязал, че на плещите на випуск 81 на бивша Солунска, 50% от който са медици, в момента се крепят родното здравеопазване, образование, архитектура и икономиката на страната.

С фино чувство за хумор В. Георгиев върнал лентата на времето, когато д-р Тумбев като неформален лидер на пушкома криел цигари в тайници в мъжките тоалетни в гимназията и за пореден път успял да разсмее всички със спомени за отминали случки.

Венцислав Чапкънов и Анна Кунгелова пък се развихрили пред микрофоните и дали всичко от себе си като вокалисти.

„Предвидливо се събрахме по-рано, за да имаме достатъчно време да се наговорим и да се веселим. Тези срещи са наситени с положителна енергия, започват и завършват с усмивки, връщат ни в дните, когато сме вършили глупости, и ни показват колко сме израснали през годините, но най-вече доказват, че си оставаме същите купонджии, както в годината на бала“, коментира емоционалната сбирка Боби Янев.

А доказателство за нивото на настроението било предложението да не чакат 5 г. за следващата среща на випуска, а да се събират всяка година след майските празници.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *