Вирус от Бали убил Роро Кавалджиев

Синът на Вили Кавалджиев – Роро почина внезапно в петък сутринта на 41 години. Той издъхна във Военна болница, докато е бил в изкуствена кома. Имал е тежка двустранна пневмония.

Най­-вероятната причина за тежкото му състояние и дихателната недостатъчност вследствие на скоротечна пневмония е респираторен вирус, може би грипен, обясниха от ВМА. “Така и не можахме да разберем какво му е. Не ни пускаха при него, не ни даваха и информация. В четвъртък при него бяха брат му и близки приятели. Тъй като не знаехме какво се случва, отидохме в болницата с няколко приятели тази сутрин към 9 часа (вчера ­ бел.ред.), за да го видим, но не можахме. Никой нищо не ни каза, може би малко след това е починал”, разказа бизнесменът Борислав Комсийски, който участва в последното издание на “ВИП Брадър”, когато в Къщата влиза и Роро, пише „24 часа”.

След участието си в риалити формата те запазват приятелството си и даже в началото на февруари заминаха с още няколко приятели на почивка на о­в Бали. Сред тях бяха и фолкпевците Глория и Илиян. “Може и оттам някакъв вирус да е хванал, не знам… Когато се прибрахме на 13 февруари, всички изпитвахме известно неразположение, но това е нормално след дълго пътуване. Той обаче после се е влошил. Докато бяхме на почивката, Роро беше в перфектно здраве, даже обясняваше, че не е боледувал от 10 години”, разказва Борислав.

Екзотична болест обаче Роро няма. Още с постъпването му в болницата лекарите от ВМА са го изследвали за близкоизточен респираторен синдром, както и за СПИН и туберкулоза, но всички тестове са отрицателни.

Кака Лара разказа, че се чула с Роро във вторник и той ѝ се оплакал, че го е тръшнал много тежък грип ­ с много висока температура. Казал, че никога не му се е случвало такова нещо и е почти умрял. На 22 февруари Роро е написал в коментар във фейсбук: “Не знам какво ме тръшна, но минавам през много нискочестотен Астрал. Голяма чистка. Всичко ме боли, не мога да спя вече второ денонощие. Ще разправям, като премина…” Предишния ден също се оплаква: “Приятели, буквално ме няма през последните два дни. На легло съм. Имам нужда от любовта ви…”

Новината за кончината му предизвика вълна от съболезнования и тъжни постове на страницата му във фейсбук. “Не мога да повярвам. Почивай в мир, Роро, ще ни липсваш…”, “Ето така ще те запомня, винаги свеж, усмихнат, търсещ, откриващ красотата и светлите знаци във всичко, винаги с чувство за хумор и като на игра приемащ всяко предизвикателство”, “Преди 25 години едно шарено момче със зелена коса продаваше касетки в музикалния магазин в Пасажа на НДК.

Слушаше най-­откачената музика. Животите ни се пресякоха няколко пъти оттогава, но той винаги беше цвят, приятелство и любов. Сбогом, Роро!”, “Не знам какво да кажа. Този човек ми даде шанс в живота, който никой друг не би. Един от най-­прекрасните хора на земята. Не знам как да реагирам. Почивай в мир, Роро!”, пишат приятелите му.

Последната голяма публична изява на Роро беше като съквартирант във “ВИП Брадър”. “Влизам във “ВИП Брадър”, за да се опитам да превъртя и тази игра. Не се срамувам от това, което съм, и се надявам да успея да покажа цялата тази вселена в мен. Чувствам се на ръба на една скала и много искам да скоча Влизам с желание да стигна до края и да намеря вратичката да изляза от матрицата”, заяви той пред прага на къщата. Роро стана популярен като водещ в музикалната телевизия ММ от края на 90­те години на миналия век. Последната му работа е за BOX tv Next tv.

По странна ирония на съдбата животът на Роро започва и завършва с пневмония. Преди години в свое интервю той разказва, че първите му детски спомени са от болница. Бил едва на годинка и нещо, когато се разболява от бронхопневмония и прекарва известно време на легло в медицинското заведение. В четвърти клас пък преживява тежка случка ­ играел навън със свой приятел и го ударила мълния.

Месец и половина лежал в “Пирогов” с тежки изгаряния и комоцио. Преди няколко години тв водещият тотално променя начина си на живот. Спира с калоричните и мазни храни и започва да се грижи за тялото си, нещо, което преди това не го е вълнувало особено. “Запретнах ръкави и започнах да си почиствам задния двор. От всякакви травми, блокажи, чувство за срам, неудовлетвореност ­ все неща, които са били част от моето всекидневие. Храната ми беше друга, приятелите също. Преди се тъпчех с кюфтета, ядях свинско месо и мазни неща, а сега ­ не”, разказва в интервю той. Запалил се по суперхраните, в менюто си вкарал водорасло спирулина и сироп от нони, който давал много енергия. За да съхрани здравето си, започнал да си купува напълно органични прах за пране, паста за зъби, течност за миялна машина. Медитацията станала част от ежедневието му, въпреки че, както сам е разказвал, заради това доста приятели се отдръпнали от него.

Най­ голямата-страст на Роро през последните години са компютърните игри, а любимият му спорт е художествената гимнастика. Тв водещият има брат ­ Александър, който е завършил актьорско майсторство, двамата имат и сестра ­ Кристина. Майка им Светлана дълги години работи по корабите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *