HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вирус-помощник краде пароли във Facebook

Доста потребители на Facebook изпитват непреодолимо желание да хакнат нечий профил. В интернет се разпространява вирус, който привидно им помага да го направят, но всъщност прави точно обратното, съобщава компанията LMNTRIX Labs пред блога TechCrunch.

Вирусът се представя като Facebook Password Stealer. Той се предлага и с друго име – Facebook Password Recovery и има доста масирана онлайн кампания с реклами, спам писма по имейл и др., предаде vesti.bg

Вирусът се възползва от въпросното желание на някои хора да хакнат чужди профили, като им обещава, че това става много лесно – просто трябва да въведе името и паролата си във Facebook и адреса на профила, който иска да хакне.

Натискайки бутона за хакване обаче, програмата всъщност хаква самия извършител. Тя инсталира троянски кон на компютъра му, който започва да копира неговите данни и да ги изпраща на хакерите. Заради тази си дейност, вирусът е кръстен от специалистите Instant Karma (Моментална карма).

Според LMNTRIX хакерите хитро се възползват от доста голямата ниша желаещи да хакват чужди профили. Instant Karma за сега може да атакува само потребители с Windows.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *