Високотехнологична лаборатория за производство на марихуана разкриха в бивш пернишки завод

Сигнал на граждани за извършване на престъпна дейност е получен на 15 април в пернишката полиция и незабавно е проведена специализирана полицейска операция, съобщи директорът на ОД МВР в Перник ст. комисар Димитър Попов.  На пресконференция с участието и на окръжния прокурор Галина Антова бе съобщено, че са задържани две лица на средна възраст.

Пожарен автомобил с над 1000 саксии със засадена марихуана иззеха полицаи от бившия завод „Кристал“.

Органите на реда в Перник откриха специално пригодено помещение за отглеждане на наркотични вещества, в което са изградени специални климатици и въздуховоди за извършване на незаконната дейност.

Става въпрос за високотехнологична лаборатория с оборудване, която включва система за капково напяване, тор и препарати за растителна защита. За това съобщи директорът на МВР в Перник Димитър Попов.

„Акцията е проведена след сигнал. Задържаните лица са осъждани за същата дейност, а халето в което е отглеждана марихуаната е отдадено под наем“, уточни още Попов. Окръжният прокурор Галина Антова съобщи, че е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

       КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *