Висшият съдебен съвет избра Калин Баталски за председател на окръжния съд в Перник

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет тази сутрин избра с 14 гласа „За“- пълно болшинство Калин Баталски за председател на Окръжния съд в Перник. Висшите магистрати  изслушаха защитата на  концепция за развитие на съда като Баталски подчерта, че до сега съдиите под ръководството на досегашния председател Елина Николова е работил много добре и той ще надгражда постигнатото както в квалификацията на съдиите, така и в езикивито им обучение.

“Смятам, че Окръжен съд-Перник е един добре работещ съд. Всичко в концепцията ми е насочено към доизграждането на това, което вече е изградено. Не предвиждам някакви революционни промени”, заяви Баталски.

Роденият в Радомир на 25 октомври 1970 година Баталски е зеавършил Право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Работил е в Районен съд Радомир като съдия и негов председател, бил е съдия –изпълнител,  работил е в следствена служба Перни. Има над 18 години стаж в съдебната система. Преминал е всички степени в иерархията, до момента е съдия в Окръжен съд Кюстендил. Има две магистратури, в момента довършва докторат в СУ. Владее английски, немски, руски, сръбски и хърватски.

 КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *