Висши свещеници гостуваха на деца от кюстендилска забавачка за Деня на християнското семейство

По повод предстоящия Ден на християнското семейство и младеж във Възрожденското училище в Кюстендил се проведе мило тържество. В него взеха участие деца от детска градина “Славейче” с празнична програма. Те бяха посрещнати от Негово Преосвещенство епископ Поликарп /Белоградчишки епископ /и височаайши гости от Софийска света митрополия. Децата разказаха приказка за вярата и въвеждането на Св. Богородица в храма, а за семейството и православните ценности им беше прожектиран детски филм. Дечицата бяха поздравени от Негово Преосвещенство, който им подари икони за празника, а после посетиха храм “Свето Успение Богородично”.
Програмата беше водена от теолога Любляна Начева, експерт духовно развитие и работа с подрастващите към община Кюстендил. На събитието присъства и кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Празникът е част от редицата мероприятия, които община Кюстендил организира по повод Деня на християнското семейство и младеж. На 21 ноември предстои запалването на коледните светлини на централната алея.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *