„Вихрен“ унизен на свой терен от разложани, вместо към върха потегли към дъното

„Вихрен“ допусна унизително поражение с 1:3 у дома срещу „Пирин“ /Рз/ и вместо към върха прехвалената селекция на санданчани потегли към дъното на третия ешелон. Разложани пък продължиха победния си марш и вече са едноличен лидер с максимума от 9 т. и само един допуснат гол в мрежата си срещу 10 в противниковите врати.

Гладиаторите влязоха в мача с летящ старт. Още във 2-та мин. Хазуров върна топката на Петков, който с удар в десния ъгъл препарира Абдиков. Стражът на гостите обаче се реваншира скоро след това с две последователни спасявания на фаул на В. Георгиев и при добавката на французина Боузиян. В 15-та мин. Барони се отскубна от опеката на БГ Роналдо Д. Златков и с минаващ удар покрай Кунчев изравни. Шокът за домакините бе удвоен след 120 секунди. Варсанов центрира отляво на задна греда, Шапкаров посрещна кълбото с глава и го насочи технично в обратния ъгъл. Постепенно напрежението на терена ескалира, пренесе се и на резервните скамейки. Съдията Иво Ценов бе най-близо да изпусне мача в 45-та мин., когато остана ням при очевидна интервенция на Бачовски срещу Хазуров в пеналта и целият стадион скочи за дузпа. След почивката санданчани привидно установиха контрол върху срещата, удари на Якимов, Златков и Чипилов фучаха над и встрани от рамката, за да се стигне до студения душ до 73-та мин. Край на интригата сложи току-що влезлият Кирев, който се възползва от извеждащ пас на Пафаро и нацели целта с безупречно технично изпълнение. В края Чипилов пропусна на два пъти, като при втория опит не успя да вкара от границата на малкия пеналт.

„ВИХРЕН”: Кунчев, Саватов /78- Ж. Грозданов/, В. Георгиев, Д. Златков, Станчев /37-Митов/, Ат. Димитров, Д. Петков, Боузиян /55 – Я. Тусонджиев/, Чепилов, Б. Хазуров, Якимов.

„ПИРИН” /РЗ/: Абдиков, Пишев, Ал. Георгиев, Стойнев, Бачовски, Маркес, Варсанов /80-Родов/, Ловков, Шапкаров /46-В. Пафаро/, М. Димитров, Барони /71-Кирев/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *