Вицето на БФС Ат. Фурнаджиев в отговор на нападките за конфликт на интереси с парите за юношески лагери в хотела му в Банско: Дружеството, на което съм собственик, не се занимава с хотелиерска дейност

Вицепрезидентът на БФС и член на Изпълкома в оставка Атанас Фурнаджиев стана обект на нападки за конфликт на интереси във връзка с провежданите юношески лагери в неговия хотелски комплекс „Белведере Холидей Клуб“ в родния му град Банско. Вече няколко лета поред във въпросния хотел в  топкурорта под Тодорка лагеруват отборите от Югозапада в елитните групи за подрастващи, за престоя на които футболната централа плаща солидни суми. По повод съмненията за нещо гнило Ат. Фурнаджиев излезе вчера с позиция по казуса, която гласи:

„Дружеството „КП Имобилиен“ ЕООД, чийто собственик съм, наистина е основният инвеститор в „Белведере Холидей Клуб“ в Банско, като се занимава с продажбата на апартаменти в него. Към днешна дата над 80 процента от наличните в сградата имоти са собственост на частни лица – български и чуждестранни граждани. Дружеството „КП Имобилиен“ ЕООД не се занимава с хотелиерска дейност и не е бенефициент на БФС. Аз, Атанас Фурнаджиев, по никакъв начин не съм участвал пряко или косвено във вземането на решения къде и кога да бъдат тренировъчните лагери на отборите в детско-юношеските школи. По програмата за детско-юношески спорт в БФС има комисия с председател Емил Костадинов и членове проф. Лъчезар Димитров и Антон Петров. Те се спират на туроператорска фирма, която на свой ред избира и предлага подходящи за целите на тренировъчни лагери хотели. Всеки треньор сам решава в кой хотел да проведе подготовката на своя футболен отбор, а туроператорската агенция е предложила хотели в Сливен, Боровец, Говедарци и Банско. За информация, „Белведере Холидей Клуб“ е единственият хотел в Банско, който има собствен стадион, и това го прави предпочитана дестинация за тренировъчни лагери на множество спортни клубове както български, така и чуждестранни. Относно тиражираната цена за тренировъчен лагер от 75 лева на човек, уточнявам, че нетната цена, която хотелите получават на човек след приспадане на ДДС и комисионна на туроператор, е 56 лева. Срещу нея се предоставят следните услуги по време на тренировъчен лагер: нощувка, закуска, обяд, вечеря, транспорт, пране, ползване на стадион, наличие на линейка с медицински екип, ползване на външен басейн, вътрешен басейн и СПА център. Възможно е в базите на НОИ цената да е 50-60 лева на човек, но тя е само за закуска, обяд, вечеря и нощувка, и то в хотели с 1 или 2 звезди, без всички гореизброени допълнителни условия, които предлага един 4-звезден хотел. Смятам, че за всеки родител, какъвто съм и аз, при това на 4 деца, е изключително важно детето да бъде на тренировъчен лагер с адекватни условия и качество на услугата, отговарящи пълноценно на нуждите на един младеж, занимаващ се интензивно със спорт и подготовка за състезания“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *