Вкусни солени фунийки

Необходими Съставки

ЗА ТЕСТОТО

мая – 1/2 пакетче

захар – 1 ч.л.

вода – 150 мл

брашно – 320 г

сол – 1/2 с.л.

масло – 1 с.л.

ЗА ПЛЪНКАТА

яйца – 2 бр. (сварени)

майонеза – 1/2 опаковка

сирене – 150 г

мариновани балучки – 4 бр. + 6 с.л. марината от буркана

фъстъци – 10 бр. пържени

жълтъци – 1 бр.

сусам – за поръсване

масло – за намазване

кашкавал – 50 г (настърган)

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята заедно със захарта в хладката вода и я оставяме да шупне. В купа пресяваме брашното и към него прибавяме солта, омекналото масло и маята. Замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса за около час.

През това време приготвяме плънката за нашите фунийки.

В подходящ съд прехвърляме яйцата, сиренето, майонезата, маринованите балучки, маринатата и фъстъците. Пасираме до получаване на хомогенна смес.

След като тестото ни втаса го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 3 мм. и я разрязваме на 12 ленти.

Всяка лента навиваме върху форма за фунийки и поставяме в предварително намаслена тава.

Подредените фунийки намазваме с жълтък, поръсваме със сусам и пъхаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем 15-20 мин.

Готовите фунийки освобождаваме от формичките и с помощта на шприц пълним с плънката. Затваряме ги с малко кашкавал.

Фунийките са вкусни топли и студени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *