Влакът София-Перник за трети път тази седмица се повреди

За трети път тази седмица влакът от София за Перник и то в късните часове аварира между гарите Захарна фабрика и Горна баня. И в трите случая аварията е в района на квартал Филиповци, а върху релсите и покрай линията районът е заесипан с боклуци, изхвърлени от живеещите там.  Пътниците са принудени да вървят сред мръсотията, за да достигнат място, откъдето да бъдат извозени с автобуси.

Перничанката Емилия Горянова пищеше в социалната мрежа, че им е казано да слязат от вагоните и да чакат. „Чакахме час и половина- два, слязохме и по релси, камъти, плъхове и боклуци стигнахме до цивилизацията“, споделя Горянова.

Рени Димитрова е гневна на народните представители за бездействието и пише: „Там е един кошмар и нека господата дремещи в парламента да попътуват по тази линия и тогава да решат трябва ли да се дават помощи на ромите, а не да живеят на наш гръб !!!“.

Възмутен от случващото се Мартин Андонов  пише: „Пак казвам….. Страна от третия свят няма какво да те учудва. Това си е съвсем нормална обстановка“.

„Изсипаха ни буквално в нищото – в района на ромския квартал „Факултета”, и всеки се оправя както може”, споделят потърпевши от случващото се  в социалната мрежа.

От БДЖ са обяснили, че повреда в контактната мрежа е причина за аварията. Не е ясно как пътниците, които се връщат от работа в столицата са се прибрали до Перник.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *