Влогорът Слави събира половин милион стотинки за глобата за Мусала

Влогърът Слави Панайотов се закани да събере половин милион стотинки, за да си плати глобата от 5 000 лева, която го грози заради организираното от него масово изкачване на Мусала, пише trafficnews.bg. 

Пловдивчанинът, който има над половин милион последователи, заведе на поход 1500 души на върха, но се оказа, че в тази зона на Националния парк “Рила” е забранено да ходят организирани групи с повече от 20 души. Затова Панайотов го чака глоба от 500 до 5 000 лева, но шефът на парка Красимир Андонов настоява тя да бъде в максимален размер.

“Логиката на господин Андонов, който е директор на Национален парк “Рила” е, че върхът е част от зона с ограничено човешко въздействие. Ако това е така, то би следвало да се глобява всеки, който изкачи върха в група. На същия ден имаше още две не малки групи, които тръгнаха преди нас. Стотици други се организират за масово изкачване на Мусала всяка година. Защо няма глоби за тях?”, пита в новия си влог Слави. 

Популярното момче обясни още, че преди похода е инструктирал целия екип от доброволци да събират всяко едно боклуче по пътя. За щастие лично той се е уверил от върха до лифта, че такива няма. 

Стотици негови последователи се застъпиха да го защитават и са готови да му дарят пари. Вече е създадена и сметка, в която Слави обещава, че ако се съберат повече пари или глобата бъде намалена, то тогава средствата ще отидат за благотворителна кауза. 

“Това, че 2000 дъновисти се събират редовно в Рила за няколко дни организирано явно също не е проблем. Както и, че някой построи законен лифт, заради който в момента имаме седем рилски блата, а не езера, май отново е ОК”, “Слави аз плаках докато го гледам затова ще направя протест в Бургас да те защитим”, са само част от стотиците коментари в защита на един от най-популярните влогъри у нас.

Слави разясни още, че изкачването на Мусала е било организирано по повод достигането на 500 хиляди абоната в канала му в YouTube. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *