Внезапно почина шофьорът, осъден за трагедията в река Лим

Шофьорът Илия Измирлиев, който бе осъден за трагедията с починалите деца при падането на автобуса в река Лим, внезапно почина, докато шофира на пътя между Смолян и Пампорово тази сутрин, пише пик. 64-годишният Измирлиев е шофирал товарен Фолксваген Транспортер, собственост на зет му.

„Сигнал на тел. 112 е подаден днес около 9 часа. Фолсквагенът е намерен блъснат в мантинела на изхода на Смолян в посока Пампорово до станцията на СБА, а шофьорът е починал на място. Вероятно му е прилошало и докато спре, бусът се е ударил на няколко места и след това в мантинелата, защото не е сериозна катастрофата, за да причини смъртта му“, каза шефът на ОД на МВР – Смолян Николай Димов.

Измирлиев е бил сам в буса. На мястото има медицински екип, полицията прави оглед, а след това починалия ще бъде транспортиран за аутопсия в Смолянската болница.

Преди почти 13 години Измирлиев шофираше автобуса от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 български деца. На 4 април 2004 г. група от 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. При завой на планински път, шофьорът изгубва контрол над автобуса и той се спуска от около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, между градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Автобусът потъва за броени минути в придошлата река Лим. Повечето от пътниците в него са деца от Свищов. Спасени са 38 души, но 12 деца намериха смъртта си.

За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите – Илия Измирлиев. Съдът го осъди на 7 години лишаване от свобода, но след обжалване присъдата му бе намалена на 4 години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *