Внимавайте! Страшен вирус ни удря в ушите

Вирус ни удря в ушите и ни държи глухи в продължение на две седмици. Той започва като хрема, но често води до усложнение, болки, шум и възпаление в ушите. Това може да се превърне в проблем, защото голяма част от пациентите не търсят лекарска помощ, пише „Телеграф“.

Причината е, че когато сме болни, приемаме за нормално ушите ни да са заглъхнали, да има леко парене, шум и дискомфорт. Ако обаче това премине в инфекция, последствията може да са много по-сериозни, предупреждават лекари.

„Ушите са една от най-уязвимите части на човешкото тяло. Всъщност всички грипни вируси атакуват именно малките съдове и артерии. Настинка, грип, съвсем проста хрема – всичко може да доведе до усложнение“, обясняват специалистите. Те все по-често лекуват пациенти с диагноза хеморагичен отит. Това е остро възпаление на средното ухо с кръвоизливи, които засягат слуховия нерв. Това обаче може да доведе до по-тайни увреждания.

Заболяването няма рискови групи. То може да засегне както големи, така и малки. Протича със силна болка в едното или в двете уши, възможно е и изтичане на секрет (гноен или леко кървав). Може да се стигне до висока температура и дори треска. Затова лекарите сигнализират, че при първите болки и съмнение е особено важно да се потърси медицинска помощ. До 48 часа от началото на оплакванията лечението трябва да е започнало.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *