Внимание!! Не спете срещу огледало

Не трябва да се спи срещу огледало, това влияело зле на човешката психика и носело нещастие и лош късмет.

Ето и обяснението за негативното отношение свързано със спането срещу огледало.

Спането срещу огледала носи негативна енергия и лош късмет.

Първото и най-логичното, това на психолозите. Според тях, спането  срещу огледало е вредно, заради съзнанието, периферното зрение и инстинкта за самосъхранение.

Понеже у всяко живо същество е заложен инстинкт за самосъхранение.

При животните, периферното зрение служи за да предупреждава за някаква опасност и в инстинктивно животното се подготвя, че ще бъде нападнато и трябва да бяга.

При човека е още по-сложно. Тук се получава сблъсък между съзнание и инстинкти.

От една страна с периферното ви зрение винаги влиза вашето отражение в огледалото, което инстинктивно дава сигнали за тревога, от друга страна, през ноща съзнанието губи контрол над подсъзнанието и когато човек в полусънно състояние види отражението си в огледалото, това действа зле на психиката му.

Втората теория за огледалото идва от древните вярвания, според които човек не трябва да спи срещу огледало, защото вечерта духът му можел да влезе в огледалото и човекът да умре.

Фън Шуй също съветва да няма огледало в спалнята, особено разположено срещу леглото, защото огледалото особено вечер, променяло посоката на енергията и живота към неблагоприятна и от там започвали всички неприятности на човека.

Според Фън Шуй най-подходящото място на огледалото е в коридора. Още по-добре, ако е разположено на външната страна на тоалетната или банята, за да спаси късмета да не изтече заедно с водата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *