Внук на орлето Ив. Прошин поведе шахматистите от ПМГ към троен триумф

Шахматните отбори на ПМГ “Акад. С. Корольов” постигнаха тройна победа в общинския етап от държавните ученически игри в Благоевград вчера. В групата от V до V”” клас природоматематиците към триумфа поведе многократният държавен шампион и медалист за подрастващи Йордан Портокалски, който направи първи стъпки в интелигентния спорт в школата на местния “Виктори”. 12-годишният талант бе подпомогнат от бившите си клубни съекипници Александър Пискулийски и Кирил А. Георгиев, а с тримата в един тим благоевградската гимназия се очертава като фаворит за първото място и в областната фаза от игрите.
Втори в общинското е съставът на VIII СУ “А. Костенцев”, подсилен от състезателите на “Виктори” Марио Владимиров и Илиян Манов, а трети – този на III ОУ “Д. Талев”, в чиито редици изпъкваше най-титулуваната млада дама в благоевградския шахмат Виктория Стрендева.
Й. Портокалски, който е внук на бившия футболист на орлетата Иван Прошин, участва с успех и в отбора на ПМГ при батковците /VIII-Х клас/ начело с Кирил М. Георгиев от “Виктори”. Там втората позиция заслужи ЕГ “Акад. Л. Стоянов”, следван от СУИЧЕ “Св. Кл. Охридски” и ПГСАГ “В. Левски”. Сред най-големите /ХI-ХII клас/ кандидат-майсторът на спорта Веселин Методиев не стигна на ЕГ в битката за върха, спечелена с фотофиниш от ПМГ. Третото място взе ПГСАГ. Участниците и главният съдия Марин Атанасов бяха впечатлени от огромните купи, осигурени от общината, и се чудеха награди с какви ли габарити ги чакат на областното първенство, където организационната щафета поема БАСУ.
ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *