Внук организира пищен юбилей за 90-г. си дядо, бивш миньор от Кресна

90-годишният Атанас Георгиев от Кресна изпоти 50 свои роднини и приятели – всичките в категория „младежи“ спрямо почтената му възраст, след като поведе хорото на юбилея си и не подви крак до последните акорди.

Един след друг деца, внуци и правнуци се отказваха от танца, останали без дъх, но спортната натура на юбиляря, поддържана с ежедневни дълги разходки из любимия град, не го предаде и той остана до края на дансинга.

Идеята за пищното тържество бе на внук му Калоян, който в условията на строга секретност събра роднините, резервира местно заведение, украси го щедро с арка от балони, поръча тортата и изпълни всички дребни детайли около една такава отговорна организация. Бившият миньор дядо Атанас разконспирира какво му гласят най-близките чак когато влезе в заведението. Въпреки отсъствието на две от децата му, които са в Ирландия и Англия и не успяха да пристигнат, рожденикът бе изключително приятно изненадан от факта, че на едно място заради него са се събрали дъщерята Ангелина Станчева, синът Христо Георгиев, децата и внуците им, близки и далечни роднини. Всички те го отрупаха с подаръци, сред които преобладаваха пари в пликове и бутилки уиски, а Калоян отмени напълно дядо си като домакин и го остави да се радва на тържеството и любимите му хора.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. мими кирилова

    да е жив и здрав,а на Калоян БОГ ДА МУ ДАВА СЪЩО ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ.ТАКИВА ВНУЦИ СА РЯДКО

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *