HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Внучката на гл. сестра в МБАЛ – Разлог В. Лагадинова – Мартина, стана световен шампион по спортно катерене, победи 200 конкуренти в Италия и развя трибагреника

Внучката на главната сестра на болницата в Разлог Ваня Лагадинова – Мартина Бангеева, стана световен шампион по спортно катерене. 11-годишната девойка развя българския трибагреник на световното състезание по катерене за деца до 14 г. Rock Junior в Италия. Мартина грабна златото в конкуренция с 200 участници и стана безапелационна победителка в нейната категория, спечелвайки с най-висок резултат и трите дисциплини – трудност на катерене, боулдър и скорост.

Радостната новина от град Арко пристигна снощи и силно развълнува известната разложка фамилия, бабата В. Лагадинова е председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи в Пиринско, а дядото инж. Йордан Бангеев е бивш директор на Горско стопанство – Разлог.

Това е поредният успех за по-малката им внучка, която е отличничка и само преди месец стана световна шампионка и на състезание в Австрия. 11-годишната катерачка е възпитаничка на треньорите Ивайло Радков, Георги Пенев и Станимир Желязков.

Спортна кръв тече в семейството на Мартина, тя е дъщеря на световния шампион по синхронно плуване през 90-те Мария Шпицер, която в момента е инструктор по водна аеробика. Свързахме се по телефона с майката Мария Шпицер, която с вълнение сподели:

„Най-ценното е, че положените усилия от Мартина се възнаградиха, тя е изключително постоянна в тренировките си, ходи 5 пъти в седмицата по 3 часа, това е огромен труд. Съпругът ми Петър Бангеев също е бивш състезател в бойните спортове и в момента е треньор по бокс. Нашата роля като родители е да подтикваме децата ни да спортуват, а не да стоят по цял ден пред компютрите и телевизора. Спортът дава много – здраве, сила, учи на дисциплина, затова им помагаме да спортуват, далече сме от амбицията непременно да печелят медали и да станат шампиони. Не е най-важното състезанието, а това, че трудолюбието им е възнаградено. Мартина започна с тренировките преди 4 години, избра катеренето пред тениса и гимнастиката, които също е опитвала, защото обича екстремните спортове.

Тези отличия Мартина и кака й Магдалена, която също е носител на световна купа по естетическа гимнастика, ги постигнаха, защото са изключително упорити и постоянни в тренировките си. Каката продължава да тренира бокс при таткото, занимава се и с водна аеробика”, заключи майката Мария Шпицер, която е инструктор и по природосъобразен начин на живот.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *