Водата в Дупница потече, притесненията остават

Авария остави жителите на Дупница 5 дни без вода. Късно снощи е била пусната, но хората се притесняват от нова авария заради остарялата водопреносна мрежа, предаде Bulgaria ON AIR.. 

Училища, детски градини, болници, учреждения и стотици семейства в Дупница останаха без вода. Местните разказваха как са се снабдявали с вода и как са преживяли през тези дни.

Ани е една от стотиците майки, която се притеснява не само за себе си и своите деца , но и за своите съграждани. Без вода са били останали училища и детски градини и болницата, в която се намира COVID отделението.

Водоноски са разнасяли вода из различните квартали на града, но не водата е стигнала за всички. От ВИК обясниха, че нямат техническа възможност да обслужат всички граждани.

Към момента водоподаването е подновено, но на места в града все още тече кална вода и е със слаб дебит. Екипите на водното дружество са подготвени за евентуална нова авария. Вече има закупена нова тръба и муфа. От дружеството уверяват, че вече знаят как да действат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *