Водачът на депутатската листа на „Българско лято” в Пиринско К. Качулев: Изборните резултати са манипулирани, масово неотчетени гласове, жена ми пусна бюлетина в Струмица, а в Македония няма отчетен вот за нас

Водачът на листата на партия „Българско лято” в Благоевградска област Константин Качулев се оплака от манипулиран вот на парламентарните избори.

„Залети сме със сигнали за неотчетени гласове в секционните избирателни комисии, в които са гласували не просто избиратели, а кандидати от депутатската листа и техните семейства. Има цели нулеви секции в Петрич, в които няма нито един глас за „Българско лято“, а знам, че там има наши поддръжници. Аз съм гласувал в училище „Никола Вапцаров”, където има няколко секции. Това е моят район, в който съм агитирал хора, и не е нормално в някои секции да има „0“ гласа. Кандидатът за депутат Александър Тачков, който беше 15-и в нашата листа, е гласувал в село Хърсово, община Сандански, но гласът му не е отчетен и в протокола пише „0“ гласа за „Българско лято“. Моята съпруга Таня Симова е със софийска адресна регистрация, и тъй като в деня на вота беше с мен в Петрич, я откарах да гласува в Струмица, Македония. Защото е по-близко, само на 40 км, а и исках да проверим експериментално как върви гласуването зад граница. Тя гласува с хартиена бюлетина в СИК, която бе разкрита на ул. „Маршал Тито“ № 47 в Струмица. След  излизането на резултатите за район „Чужбина“ се оказа, че в същата секция няма нито един глас за „Българско лято“. В Благоевградска област имаме 1710 гласа,  докато на изборите на 4 април бяха 3209. Моите преференции от 567 преди 3 месеца сега са паднали на 265. Не е логично сегашните ни резултати да са двойно по-малко в сравнение с предишните избори, защото сега работихме тройно повече, при пълна депутатска листа”, заяви Константин Качулев, който е областен координатор на партията в Пиринско.

Той добави, че се е чул и с Васил Божков, който е провел инвивидуално разговори с всички областни председатели, и обмислят да оспорват изборните резултати. „Събираме жалби от гласоподаватели, които твърдят, че техният вот не е отчетен, и ще бъдат изпратени в ЦИК. След това ще преценим дали да се обърнем и към съда. Не искам да прозвучи като оплакване, отчитаме и нашите вътрешни грешки, но тези резултати са нелогични. Много хора се страхуват да реагират и да се афишират с нас, аз обаче няма да оставя нещата така, свикнал съм да работя в опозиционна среда в Българския фармацевтичен съюз“, категоричен е Константин Качулев, който е председател на сдружението на фармацевтите в Пиринско.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *