HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Водачът на листата на ГЕРБ К. Калфин: В момента в Кюстендил се изпълняват проекти за 7,5 млн. лв., заложени от екипа „Борисов”

Правим всичко възможно градът ни да има хубав облик и да бъде благоустроен. В момента в Кюстендил се изпълняват проекти на обща стойност 7,5 млн. лв. по ОП „Региони в растеж”. Те са част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, подписан с МРРБ през юни 2011, по време на правителството на Борисов 1. Това каза водачът на листата на ГЕРБ за областта Кирил Калфин по време на среща с жители на община Кюстендил.

Пред присъстващите той обясни, че с 2,5 млн. лв. ще бъде изградена зона за отдих в парк “Галерията”. Предвиден е и основен ремонт на ПМГ за около 2,2 млн. лв., като сградата ще бъде основно обновена, а басейнът захранен с минерална вода. Кандидатът за народен представител поясни още, че предстои саниране на сградите на Второ ОУ за 657 000 лв. и на ДГ „Първи юни” – филиал “Зорница”, където проектът е за близо 1 млн.

Пред жителите на Кюстендил водачът на листата на ГЕРБ посочи, че с проектите се предвижда благоустрояване на пространството около река Банщица за 1 млн. лв. и на една от улиците в града за близо 200 000 лв.

Кирил Калфин бе категоричен, че всичко това е в резултат на съвместните усилия на община Кюстендил, в лицето на кмета Паунов, и на правителството на Борисов.

По време на срещата с гражданите Калфин коментира още, че Кюстендил е на 3-то място в страната по брой санирани блокове и включени в Националната програма за енергийна ефективност. Калфин посочи, че общата сума на инвестицията по националната програма за цялата област е 52 млн. лв. Само в Кюстендил вече са санирани или са в ремонт 53 блока и има още 41 многофамилни жилищни сгради с договори с финансиращата банка. В Дупница се санират 24 блока.

По думите му в Кюстендил са инвестирани още 2 500 000 лв. по ОП „Региони в растеж”, с които са санирани 5 многофамилни жилищни сгради.

Кирил Калфин призова хората да не се подвеждат по популистки обещания, а на 26-ти март да гласуват своето доверие на партията, която е доказала, че изпълнява своите обещания, може да носи отговорност и работи в полза на хората.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *