Военен самолет транспортира в „Пирогов“ две жени от мелето до Елхово

На летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“, с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово –  Лесово, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По време на полета за пациентите ще се грижи екип на „Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол, съобщава Марица.бг.

Сигналът за катастрофата е подаден днес в 5:48 ч. от 112 към районната координационна централа. Към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ. Веднага са изпратени два екипа от ФСМП Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват и екип от ФСМП Болярово, както и един от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград. 

На място са загинали трима мъже (на 59 г., 53 г. и 70 г.). В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са транспортирани 16 души, от които 11 (9 жени и 2 мъже) са хоспитализирани в лечебното заведение. От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са приети в отделение по анестезиология и интензивно лечение.

При необходимост, има осигурена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв, посочи още здравният министър. 

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *