Волейболен треньор от Сандански порязан от съдиите в Канада начело на отбор местни девойки

Волейболният треньор от Сандански Стефан Демерджиев изведе сборния отбор от девойки на регион Рийв Сюд до четвъртото място на Игрите на провинция Квебек в Канада, където специалистът работи в последните няколко години.

„С оглед на представянето на тима и в сравнение с класиранията му в последните пет издания на надпреварата постигнатото е успех. Неслучайно получих много поздравления от колегите начело на конкурентите формации. Изпреварихме доста от сочените за претенденти за титлата и отличията състави”, доволен е наставникът, който в същото време все още не може да преглътне горчилката от изпуснатия шанс селекцията му да стигне до финалния сблъсък за златото.

„Наред с удовлетворението, също толкова голямо е и разочарованието ни от загубения полуфинал срещу големия фаворит „Монреал“. Не само играхме като равни с тях, но на моменти категорично ги превъзхождахме. Натежаха обаче две съдийски решения в решителния трети гейм /б.а. понеже на всеки отбор се събират по 3-4 мача на ден, срещите се играят по системата 2 от 3 гейма/. След изгубената първа част успяхме да изравним, но в третата устремът ни бе спрян по изключително грозен начин. Първо, при резултат 6:3 и при успешна наша атака, за която и противничките признаха, че е добра, беше отсъдена топка в аут. В края, при 11:12, съдиите подариха точка на съперничките, след като топката падна поне на 50 см извън полето, и вместо 12:12 разликата стана 11:13 и монреалки затвориха мача в своя полза. След края треньорът на победителките джентълменски призна, че от 5 години насам никой не е надигравал неговия отбор така и че ако не са били грешните присъждания на арбитрите, не виждал как може да ни бие”, разказа подробностите Ст. Демерджиев.

Само час след драмата с неприятен изход момичетата му, още под въздействието на неправдата, отстъпват в двубоя за 3-4-то място с 1:2 след близо 20 непредизвикани грешки. „Въпреки всичко тимът ми спечели нещо много по-важно от медалите – уважението на зрителите и организаторите, с играта, желанието и проявения характер по време на целия турнир. „Вие сте машини”,  бяха най-често отправяните похвали към нас”, допълни Демерджиев, който миналата година стигна до бронзовите отличия с другия състав на Рийв Сюд.

ТОНИ КИРИЛОВ

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *