Волейболната легенда от Баланово Б. Кьосев се жалва: Махнаха ме от зала „Христо Ботев“, въпреки че я направих печеливша

Волейболната легенда от дупнишкото село Баланово Борислав Кьосев вече не е управител на зала „Христо Ботев“ в столицата. Фирмата на бившия национал стопанисваше съоръжението, което му беше предоставено на концесия за 10 г. от Министерството на спорта през 2013 г., но новият президент на родната федерация Любо Ганев прекрати договора на своя съмишленик, избран по негово предложение за член на подменения наскоро управителен съвет на БФВ. Ганев поясни, че мотивът е чисто финансов и в унисон със затягането на коланите в централата.
“През последните две години и половина бяха управител на залата и мога гордо да заявя, че я изведох на печалба. Под мое ръководство бе изцяло обновена. Направиха се нови тоалетни, ново осветление и отопление, фитнес, барче… За първи път от много време тази зала реализира печалба от стопанисването си”, похвали се Кьосев, който разкри, че актът за смяна на стопанина на комплекса е подготвен по-отдавна. „Седнахме преди месец с Любо и обсъдихме ситуацията. Той ми предложи да остана да ръководя съоръжението срещу заплата, каквато до момента не съм получавал. Наскоро обаче се чухме и той ми обясни, че не е възможно да ми плаща заради многото разходи по поддръжката и отсега нататък домакинът щял да съвместява функциите и на управител, тъй като федерацията нямала излишни пари“, жалва се Борето.

„Знаете, че заради пандемията залата беше затворена, а хората, които работят там, всички получават заплати. Парите от министерството са в рамките на 20 хиляди лева като бюджет, а ние държим да няма съкращения и същевременно да не повишаваме разходите. Затова съоръжението минава директно под шапката на федерацията“, коментира Л. Ганев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *