Волейболният „Марек“ вади двамата национали за продан в Полша, Италия, Турция…

Волейболният „Марек“ вади националите си за продан. Неизбежна изглежда раздялата с две от ключовите фигури на тима – разпределителя Светослав Станков и посрещача Светослав Иванов, които вдигнаха рейтинга си със силните изяви през сезона и участието си в мачовете на трикольорите в настоящото издание на Лигата на нациите, печелейки доверието на специалист от калибъра на Силвано Пранди. Плеймейкърът на дупничани преминава в полския „Беджин“, който в отминалата кампания изпадна от тамошния елит, но стяга селекция за скоростно завръщане сред най-добрите. В същия тим игра преди 3 г. Златан Йорданов от шампионския състав на дупничани.

Адашът на Станков все още стои разкрачен между Турция и Италия, но едва ли за дълго след фурора с националната фланелка. „Вече отказахме оферта от югоизточната ни съседка, защото се появи кандидат от Апенините. Впоследствие интерес прояви и един от турските грандове. В това няма нищо изненадващо, защото Иванов е млад и с качества, които са приоритетните изисквания на пазара. Не се сещам за друг клуб от България, който през последните 15-ина години да е осъществил толкова много трансфери в чужбина, и то в силни отбори. Продължаваме с политиката на привличане на перспективни момчета и на такива от собствената школа, които да трасират бъдещето си в Европа“, коментира мениджърът на „Марек“ и шеф на Треньорската комисия във федерацията Людмил Найденов, припомняйки най-гръмките имена, продукт на дупнишката ДЮШ – суперзвездите на световния волейбол Цветан Соколов и Елица Василева, както и Тодор Вълчев, Гьорги Гьоргиев, Дмитрий Бахов…
„Водим преговори за нови попълнения. Не е изключено да вземем чужденец, който отговаря на изискването да е млад и талантлив. Разговорите с него текат в момента, затова е още рано за повече конкретика“, каза още Л. Найденов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *